Blogger Templates
My Pleasure...

Follow by Email

Monday, September 19, 2011

Hantu Bonceng...

Assalamualaikum..


Sebenarnya kalau nk diikutkan bnyk entry nk post nih, nk dipendekkan citer la...lynnaz citer 1 @ kira2 summary la ni. PART 1 - 1st of all lynnaz nk amik kesempatan untuk wish to my BELOVED HUSBAND, En Mohd Arif B Mansor (HAPPY BELATED BIRHTDAY) walaupun dah lepas couples of weeks ago...jgn ingat we all x celebrate, we celebrate tau!! siap ade surprise gift lagi..we (includes my 2 princess & the 1 and only prince) pergi makan kat Restoran Italees di Bdr Baru Bangi. Mintak mahap coz x de pic nk disharekan ngan readers. The food lynnaz consider boleh tahan la (menu order by us our r the hot plate + nasi goreng) & the enviroment plak quit cozy for a family like us. Ok that the end of part 1. Part 2 plak, on the 15.9.2011 we (myself & husband) spend the entire day together2. Kalau diikutkan part 2 ni untuk celebrate our wedds anniversary yg ke 12. Wahhhh lama tuh (macam2 dugaan yg kulalui bersama)...orang tua2 kata sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri...(cam lagu allahyarhamah saloma la plak)...ok2 back to my entry, that day kitorang spend entire days tgok movies. Almaklumlah bila ada anak kecik masa utk together2 very limited. Selalunya kalau outing pon mesti ngan anak2. That day both of us make used it very wisely since x tau bila dapat cuti sesama lagi. We've booked movies ticket, Hantu Bonceng kat MINES. Hahahaha...kelakar giler. Zizan u r the best lah...x kering gusi both of us tgok citer tu since banyak scene yg memang kelakar sangat...habis 1 movie dh menjelang tengah hari, kitorang lunch SUBWAY jek. Memandangkan komitmen ngan anak2 thats the ONLY day yg kitorang spend together. Lepas ni ade lagi...cuma nk kene plan je utk both of us amik cuti sesama. habis makan pon dh dekat jam 3 lebih, we decide untuk balik umah my mothers house since anak2 sekolah kat situ. Cukup time, jemput my girls balik sekolah agama & pick up my little prince kat umah babysitter & heading back to our house kt Bangi. To complete the night all of us skali lagi outing, kali ni my family pegi makan kat San Francisco. Fuhh, terbaeekkkk, menu diorang memang superb. Ini ala2 celebrate my hubby nya birthday + our wedding anniv lah...For closing to this entry, lynnaz nk wish thank you, sekiranya ade readers yg sudi membaca entry lynnaz kali ni. Sampai jumpa di lain entery ekk...bye2

Wednesday, September 14, 2011

Days to REMEMBER....Eid 2011


Eid Fitri 2011...

All of us gathered at my sister in-laws house at Bdr Tun Razak, Cheras on the 1st day of Eid Fitri this year. This are some of the photos taken by my nephew Shafiq (credit to shafiq). Wish this moment will be the same of next year Eid Fitri 2012...(Insyaallah)...




































Monday, September 12, 2011

Weekend...

Muffin Coklat Lembab, keje aku hujung minggu lepas. Saje nk habiskn saki-baki bahan2 buat biskut hari tu. Very de sedapppp.... siap bawak gi opis lagi. Kengkawan suh pi jual kat cafe opis nih! Ade ke orang nk beli?? Silap2 tuan punya yg bli sendiri..hehehehe. Anak2 siap bawak gi sekolah & promote kat kengkawan. Jgn x caya, yg bli pon ade ko!! Kak Ngah siap jual kat kengkawan. Dapat 8 hinggit lagii....(kalu camni buleh wat biznes)..Si kakak bukan biznez minded so dia bawak tuk dia mkn sendiri jek...Si adik @ kak ngah biznez minded, kalau ade je yg ibu dia buat baik biskut ke, kek ke, sume2 dia kta "ibu, ape kata kite jual nak"?..camtulah anak yg no. 2...ade yg nk ORDER?? hahaha...



Monday, September 5, 2011

Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor

Al-Fatihah disedekahkan kepada Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor yang kembali ke rahmatullah ketika menjalankan tugasnya. Salam takziah kepada seluruh ahli keluarga Allahyarham. Apa yg terjadi tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata. Hanya perasaan sedih yang teramat dapat digambarkan apabila ditinggalkan orang yg tersayang. Begitulah hukum-Nya. Setiap yang hidup PASTI akan mati, yang membezakan hanyalah bagaimana cara kita dijemput-Nya. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Amin...

Dalam kegembiraan umat islam menyambut Aidilfitri yang Mulia ini, seluruh ahli keluarga arwah meratapi pemergian insan yang tersayang. Allahyarham meninggal dunia ketika beliau dan sembilan lagi wakil media dalam perjalanan pulang ke hotel selepas membuat liputan bantuan kemanusiaan untuk rakyat Somalia, dimana kenderaan pacuan 4 roda yang dinaiki arwah terkena tembakan curi ketika berada kira-kira 200 meter dari hotel tempat mereka menginap.

Ayah kpd arwah En. Mohd Nor Mat Yassin, bangga dengan pengorbanan anak lelaki tunggal daripada lima beradik itu bagi membantu mangsa kebuluran di Somalia. Apa yang lebih membanggakan ialah apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menganggap anaknya sebagai wira negara kerana bersedia bertugas di luar negara, khususnya negara yang bergolak.


Sekali lagi, takziah kepada seluruh keluarga Allahyarham dan Al-Fatihah buatnya semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin..



Kerja, kerja, kerja....

Assalamualaikum,

1st day kerja setelah bercuti panjang bagi menyambut Aidilfitri. Mood? Op kos still raya mood....wakakaka....ni pun tengah amik feel keje balik. Camana raya u olls tahun ni?? OK ke KO?? Poket plak cane?? kering?? ish ish ish.....tulah sebelum raya sume nak TUKAR, skrg? x kan nak wat pose 6 kottt......hehehe. Pada sesiape yg dah mula puasa 6 tu alhamdullillah.....kiter lom lagi rrr....sok luse kot. Insyallallah. Jeng jeng jeng....cer kenen-kenen sikit kat bebudak, yelah diorang ni lah yg tengah KAYO!!! sebut je, RM 1, RM 5, RM 10, RM 50 silap2 RM 100 po diorang ade tau!! Mesti dah ade yg dapat invite untuk dtg open house kan....datang jgn x datang...oklah till we meet again with another post from me....As-Salam. Peace No WAR!!